ProNails Belgium

Tech Talks Lifting of gel

TECH TALKS - LOSSINGEN BIJ GELNAGELS

TECH TALKS - LOSSINGEN BIJ GELNAGELS

Als nagelstyliste wil je dat je klanten zo lang mogelijk van hun gelnagels kunnen genieten. Of het nu gaat om een nieuwe set gelnagels of een navulling, je wilt dat ze tevreden zijn over het resultaat en de levensduur van hun nagels. De grootste nachtmerrie van elke nagelstyliste is dan ook een klant die ontevreden terugkeert omdat de nagels dringend aan herstelling toe zijn. Of erger: een klant die nooit terugkeert.

Gelnagels die loskomen of barsten betekent niet alleen slechte publiciteit voor jou en je salon, bacteriën en schimmelvorming wil je te allen tijde vermijden. Extra herstelwerk kan je missen als kiespijn en ook je klant wilt liever tot de volgende navulling optimaal kunnen genieten van gezonde en verzorgde nagels.

 

WAT VEROORZAAKT LOSSINGEN BIJ GELNAGELS?


Lossingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende uiteenlopende redenen. Dat maakt het net moeilijk voor jou als styliste. We kunnen je geen wonderoplossing aanreiken, wel een specifieke oplossing voor elke reden die ervoor zorgt dat de gel loskomt. 

 • foute voorbereiding van de natuurlijke nagel
 • foute toepassing van de producten
 • te veel vijlen van de nagelplaat
 • type nagel van je klant
 • type primer en basisproduct dat op de nagels werd gebruikt 

 

HET GEVAAR VAN LOSSINGEN BIJ GELNAGELS?


Gel die loskomt van de natuurlijke nagel is vervelend voor je klanten. Niet alleen komen hun nagels vast te zitten in hun haar of kleding, maar de gelnagels zijn ook minder stevig. Uiteindelijk kunnen de nagels breken en dat wil je vermijden. Niet alleen omdat de gel los kan komen van de nagel, maar wat als hun natuurlijke nagel breekt op een zeer onaangename en pijnlijke manier? Dat is echt verschrikkelijk voor jou en je klanten. 

Een andere grote zorg bij lossingen is dat er lucht kan komen tussen de natuurlijke nagel en de gel. Dit betekent dat er letterlijk ruimte is voor water, vuil of bacteriën om zich er te nestelen en te groeien. Als je klant er niet op let, kan het zijn dat zijn nagel besmet raakt met schimmels. Jij weet als geen ander dat het maanden duurt om hiervan te herstellen en om weer een gezond natuurlijk uitziende nagel te hebben. 

 

HOE VOORKOM JE LOSSINGEN?


Dé manier om loskomende gelnagels te vermijden, is door elke klant van een persoonlijke aanpak te voorzien. Het is aan jou, als professional, om jouw producten en technieken adequaat toe te passen. Als je het loskomen van aangebrachte gelnagels wilt vermijden, doe je het volgende:

 1. bekijk de nagels van je klanten
 2. bereid de nagels van je klanten goed voor
 3. vijl niet te veel
 4. gebruik de juiste producten
 5. pas de juiste techniek toe

 

Natural Look
Base Gels
Right Technique

OPLOSSING: CORRECTE VOORBEREIDING VAN DE NAGEL


De voorbereiding is de sleutel tot goede nagels! Hier zijn enkele tips waar je rekening mee moet houden wanneer je de nagels van je klant voorbereidt.

 • Vet is de vijand
  De nagels van je klant mogen nooit vettig zijn. Elk vettig residu op de nagel zal een slechte hechting veroorzaken. Gebruik Pro Septic, met een zeer hoge alcoholconcentratie, om de nagels te ontvetten en te ontdoen van vocht. . 
 • Raak de nagels niet te veel aan
  Je hebt misschien de neiging om de nagels van je klant aan te raken terwijl je eraan werkt, maar probeer deze gewoonte te doorbreken
 • Gebruik het juiste gereedschap
  Als je een nagelfrees gebruikt, gebruik dan de juiste freesbits om de nagels van je klant voor te bereiden. Gebruik alleen een Sanders Fine 180 met de juiste snelheid (6000 tpm) op een natuurlijke nagel (anders vijl je de nagels mogelijk te ver weg). Gebruik ook Pro Septic en een nagelborstel om na het vijlen het stof te verwijderen.
 • Gebruik nooit een vijl of bufferblok bij een refill
 • Gebruik niet te veel primer
  Primer is een geweldig product, dat zorgt voor een perfecte hechting van de gel op de nagel. Maar als je te veel primer gebruikt, verliest het zijn effect.

OPLOSSING: STOP MET DE NAGELPLAAT TE VEEL TE VIJLEN


Veel stylisten denken dat ze de natuurlijke nagel grondig moeten vijlen om een perfecte hechting van de gel op de nagel te verkrijgen. Dit heeft natuurlijk het tegenovergestelde resultaat. Hierdoor wordt de natuurlijke nagel dunner en flexibeler, wat leidt tot lossingen van de gelnagels en tot overgevoelige nagels. 

Je moet niet alleen weten wat je moet doen, maar ook welke tools je wanneer moet gebruiken. Het gebruik van een verkeerde freesbit op je nagelfrees kan veel problemen veroorzaken. Als je een agressief en hard freesbitje gebruikt, (dat ontworpen is om gemakkelijk en snel harde bouwgels te verwijderen) op een flexibele bouwgel of een natuurlijke nagel, kan het zijn dat je in één simpele beweging lagen van de natuurlijke nagel afschraapt

Voor jou als professional is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe je de nagels van je klant correct vijlt zonder ze te overbelasten.

OPLOSSING: WEET WELKE PRODUCTEN WANNEER TE GEBRUIKEN


Een goede hechting van de gel is van essentieel belang. In ons ProNails-gelassortiment hebben we 2 soorten producten die cruciaal zijn om lossingen te voorkomen: primers & basisgels.

Kies de juiste primer voor het juiste nageltype
Voordat je de Base- of Builder Gel begint aan te brengen, is het van cruciaal belang om de nagel eerst goed voor te bereiden. Gebruik een primer om de natuurlijke nagelplaat voor te bereiden. De primer garandeert een perfecte hechting van de gel, maar je moet wel de juiste primer kiezen voor het juiste nageltype en deze op de juiste manier aanbrengen.

 • Acid Free Formula: dit is een 100% zuurvrije primer. Perfect voor droge, broze, normale & gevoelige of beschadigde nagels. Ook aan te bevelen voor klanten met een gevoelige huid. 
 • Universal Formule: deze primer zorgt voor een perfecte hechting van Base- & Builder Gels op vette nagels.

STAP 1: PRIMER CORRECT AANBRENGEN 


 

NIEUWE GELNAGELS

NIEUWE GELNAGELS

2 dosissen voor 1 hand. Breng de eerste dosis aan op duim en wijsvinger. Dan de tweede dosis van middelvinger tot pink. (2+3 methode). Druk de primer voorzichtig in het nageloppervlak van de nagelriem tot aan de vrije rand (alleen op het natuurlijke nageloppervlak aanbrengen). Raak de nagelriemen niet aan met de primer.

 

REFILL

REFILL

1 dosis voor 1 hand. Begin bij de duim en eindig bij de pink. Druk de primer voorzichtig in het nageloppervlak van de nagelriem tot aan de resterende gel (alleen op het natuurlijke nageloppervlak aanbrengen). Raak de nagelriemen niet aan met de primer.

 

STAP 2: DE JUISTE BASE GEL KIEZEN


Het is de Base Gel die zorgt voor de juiste hechting van de Builder Gel op de nagel. We hebben verschillende soorten Base Gels: zeer lopende (zeer lage viscositeit) en lopende (lage viscositeit, zodat hij niet in de nagelriemen loopt als je langzamer werkt). Het is aan jou als nagelstyliste om de basis te kiezen die voor je klant  en voor jou werkt wat de werksnelheid betreft. Alle Base Gels worden op 5 vingers tegelijk aangebracht en worden in slechts 30 sec SOFT in de Smart Light uitgehard. 

Flexi Base

Dit is de wonderoplossing voor klanten met zeer flexibele nagels. Deze zeer vloeibare gel wordt met een geïntegreerd borsteltje aangebracht. Dit type basis vereist een hoge werksnelheid omdat hij zo vloeibaar is. 

Base Perfect

Deze basis is geschikt voor alle nageltypes, ook voor zeer vette nagels. Deze basis is de topfavoriet van ervaren nagelstylisten: zeer lopend, dus met een hoge werksnelheid.

 

Base Clear

Deze basis is een flexibele gel met een gemiddelde viscositeit die gemakkelijk aan te brengen is. Deze transparante basisgel kan worden gebruikt onder elke bouwgel en biedt een perfecte hechting op normale, droge en sterke nageltypes. Ook aan te bevelen voor klanten met lepeltjesnagels.

 

Base Pink

Deze basisgel is gemakkelijk te gebruiken, hij is minder lopend en daarom ook perfect voor beginnende nagelstylisten en studenten. Als deze basis droog is, geeft ze een babyroze finish. Het is dus de ideale basis voor een zachte French manicure-look. Ook aan te bevelen voor klanten met lepeltjesnagels.

Welke borstel gebruik je voor je basisgels?

 

ZEER VLOEIBARE BASISGELS

ZEER VLOEIBARE BASISGELS

Zeer vloeibare basisgels zoals de Base Perfect vereisen geen druk op de borstel bij het aanbrengen van de basis op de nagel. De ProNails Brush nr. 5 Premium is ideaal voor het aanbrengen van de Base Perfect en ook voor het aanbrengen van al je kleurengels

GEMIDDELD VLOEIBARE BASISGELS

GEMIDDELD VLOEIBARE BASISGELS

Gemiddeld vloeibare basisgels zoals Base Clear en Base Pink worden met weinig druk op de borstel aangebracht. Voor de beste toepassing gebruik je best de ProNails Brush nr. 2 Unlimited M of de ProNails Brush nr. 3 Unlimited L. Op deze borstel kan je wat meer druk uitoefenen door de vorm van de borstelharen.


TECH TALKS

TECH TALKS

Wil je je technische kennis bijschaven? Ontdek hier al onze topics.

ProNails Academy

PERFECTIONEER JE VAARDIGHEDEN

Twijfel je over een bepaalde vaardigheid of wil je een techniek perfectioneren? Meld je aan voor een workshop in onze ProNails Academy.

GEL GIDS

Voorkom het loskomen van gelnagels door de juiste producten op het juiste type nagel aan te brengen. Ontdek welk product wanneer te gebruiken.