ProNails Belgium

Tech Talks Heat Spike

TECH TALKS - HEAT SPIKE

TECH TALKS - HEAT SPIKE

In 2017 hebben we al onze gels geherformuleerd tot uithardbare LED/UV-gels. Als je meer wil weten over het ProNails-gelassortiment, kijk dan eens naar de  ProNails gel gids. Met dit overzicht kan je als styliste sneller werken bij het kiezen van een gel die LED uithardend is.

 

 

WAT IS HEAT SPIKE?


Heat Spike

Om het fenomeen van warmtegevoel te verklaren, moeten we het over chemie hebben. Gels die gebruikt worden op nagels bestaan uit moleculen die een polymeer vormen. Gels bevatten ook een bestanddeel dat we een ‘fotoinitiator’ noemen en ze in staat stelt om te reageren wanneer ze in een LED- (of UV-) lamp worden geplaatst.

Deze reactie wordt ‘uitharden’ genoemd. Bij deze reactie en de binding van de polymeren komt warmte vrij. Dit is een normale chemische reactie die resulteert in een uitgeharde gel. Het is ook deze chemische reactie die een warmtegevoel op de nagel kan veroorzaken.

Aan het begin van het uithardingsproces komt er meer warmte vrij, doordat er meer reacties tegelijkertijd plaatsvinden. Dus zonder al te veel in detail te treden: het warmtegevoel is een normaal chemisch gevolg van het uitharden van een gel. Bij gebruik van een LED lamp, die 4 keer sneller werkt dan een UV-lamp, is de warmteproductie gedurende de eerste seconden van de uitharding heviger.

Warmtegevoel is geen aangenaam gevoel voor je klant! Dit lastige gevoel wil je zoveel mogelijk beperken of vermijden.

 

VEROORZAAK JIJ EEN HEAT SPIKE?


Als dat zo is, is het zeker niet je bedoeling! Warmtegevoel kan worden veroorzaakt door verschillende uiteenlopende redenen. Soms is je klant gevoeliger voor heat spike. Maar helaas is het vaak de nagelstyliste zelf die voor dit vervelende gevoel bij de klant zorgt. Als nagelstyliste kan je echter veel doen om dit gevoel te beperken. Lees onze tips en verwen je klanten met een onberispelijke service!

In de ProNails Academy bieden we een gloednieuwe workshop aan die je zal helpen om Heat Spike te voorkomen. Je leert er alle technieken om het warmtegevoel te vermijden. Boek deze 3-uur durende workshop. 

HOE KAN JE DE HEAT SPIKE VERMIJDEN?


GEBRUIK DE JUISTE LAMP

GEBRUIK DE JUISTE LAMP

Investeer in een kwaliteitslamp die is aangepast aan de chemie van de gels die je in je salon gebruikt. Hoogwaardige merken ontwikkelen zelf hun lampen en gels voor een optimaal uithardingsresultaat. Merken door elkaar gebruiken is in dit geval geen goed idee!

VIJL DE NAGELPLAAT NIET TE VEEL

VIJL DE NAGELPLAAT NIET TE VEEL

Te veel vijlen is de belangrijkste reden waarom je klanten overgevoelig worden en meer kans lopen op een branderig gevoel tijdens het uitharden van de nagels. Dit heb je volledig zelf in handen. Wees voorzichtig bij een refill en zorg ervoor dat je de nagels van je klant niet te veel bewerkt of er te veel druk op uitoefent.
 

HOUD DE TEMPERATUUR IN JE SALON ONDER CONTROLE

HOUD DE TEMPERATUUR IN JE SALON ONDER CONTROLE

Door de temperatuur in je salon stabiel te houden, kan je de heat spike onder controle houden.  De energie en dus de afgegeven warmte wordt verdubbeld als de temperatuur in je salon 10 ° C zou toenemen. Daarom hoor je in de zomer mogelijk meer klanten klagen over dat branderige gevoel.

GEBRUIK NIET TE VEEL PRODUCT

GEBRUIK NIET TE VEEL PRODUCT

ProNails-gels zijn zo ontwikkeld dat ze self-leveling zijn en dat er na de uitharding minder of zelfs niet meer gevijld moet worden. Voor jou als styliste betekent dit dat je minder product nodig hebt dan vroeger. Als je te veel product gebruikt, verspil je het niet alleen, maar verhoog je ook de warmteafgifte van de gel. Met andere woorden: je verhoogt het branderige gevoel bij je klanten. Meer & dikkere gel = hogere heat spike. En vergeet niet dat wanneer je te veel product gebruikt, dit ook kan leiden tot problemen met het loskomen van de gel, vanwege het niet voldoende uitharden van de gel. 

 

WERK IN MEERDERE DUNNE LAGEN

WERK IN MEERDERE DUNNE LAGEN

Voor klanten die gevoelige of beschadigde nagels hebben, is het aan te raden om in meerdere dunne lagen te werken. Door zo te werken, verminder je de warmteafgifte per uitgeharde laag. Elke vorige laag fungeert als een isolatielaag die het warmtegevoel op de nagel verlaagt.

GEBRUIK DE SMART LIGHT

GEBRUIK DE SMART LIGHT

De ProNails Smart Light is speciaal ontworpen om je als nagelstyliste te helpen de uithardingssnelheid, en daarmee de warmteafgifte, van alle gels onder controle te houden. Naast de 30 & 60 sec FULL-uithardingsoptie, hebben we ook SOFT-uithardingsopties ontwikkeld. De SOFT-uitharding begint bij een lagere capaciteit, waardoor de warmte, die tijdens de eerste seconden van de reactie van de gel met de ledlamp vrijkomt, minimaal is.

SLIMMERE UITHARDING VAN ALLE PRONAILS-GELS


Met de Smart Light op je werktafel heb je als nagelstyliste alles onder controle: uitharding, warmteafgifte en werksnelheid. Deze ledlamp zal je beste investering en meest trouwe bondgenoot zijn. Als je meer wil weten over deze lamp en al zijn functies: lees dit. Hier praten we in detail over het uitharden zelf. 

De Smart Light heeft 4 timerknoppen: 30 & 60 seconden in de SOFT- en FULL-uithardingsmodus. De SOFT-uithardingsfunctie is ontworpen om de heat spike te vermijden door het vermogen van de lamp bij het begin van het uithardingsproces te verlagen , waardoor de reactiesnelheid en de daarmee gepaard gaande warmteafgifte worden verlaagd. Investeren in de Smart Light is ook investeren in het comfort van je klant. 

Wanneer welke SOFT functie gebruiken?

30 sec SOFT begint uit te harden bij 40% van de capaciteit en neemt langzaam toe tot de volledige capaciteit. 

 
60 sec SOFT START begint uit te harden bij 20% van de capaciteit gedurende de eerste 20 sec en neemt langzaam toe tot de volledige capaciteit. Deze 60 sec SOFT-optie is perfect voor klanten met gevoelige of beschadigde nagels. 

Alle ProNails Base en Builder Gels kunnen worden uitgehard in 30 sec SOFT (of 60 sec SOFT voor gevoelige nagels).

 

>> KOOP DE SMART LIGHT

 


 

Andere Tech talks?

Wil je je technische kennis bijschaven? Ontdek hier al onze topics.

Nieuwe workshop

Maak komaf met oververhitting op de nagel. Meld je aan voor onze gloednieuwe workshop "No More Heat Spikes" en ontdek hoe je deze handige tips kunt toepassen en je vijltechniek kunt verbeteren.

Smart Light

Met de SMART Light op je werktafel heb je als nagelstyliste alles onder controle: uitharding, warmtegevoel en werksnelheid. Ontdek meer over deze LED-lamp