ProNails Belgium

Tech Talk Salon Safety Guidelines

TECH TALKS - SALON SAFETY GUIDELINES

In jouw favoriete ProNails salon hanteren we vanaf nu de volgende Salon Safety Guidelines. Dit zijn richtlijnen waar zowel de beauty professional als de salon klant zich aan dient te houden. Enkel zo kunnen we de kans tot besmetting in jouw salon tot een absoluut minimum herleiden, en kunnen we een maximale bescherming garanderen voor al onze klanten én voor onszelf.

Via deze tech talk en de Salon Safety Guidelines willen we je helpen om jouw salon op een correcte manier te heropenen. 

 

In het salon gelden steeds volgende belangrijke richtlijnen


 • Onder geen geval geven klant en styliste elkaar een hand of een andere vorm van fysieke begroeting.  
 • Als de styliste niet bezig is met de behandeling, bewaren styliste en klant ten allen tijde 1m50 afstand in het salon, tenzij er een preventiescherm tussenbeide staat.  
 • Wanneer je je niet goed voelt en of ziektesymptomen vertoont, blijf dan THUIS en verzet de afspraak naar een later tijdstip. Dit geldt zowel voor de styliste als de klant.

JE AFSPRAAK IN HET SALON


Neem volgende richtlijnen in acht om zonder risico voor jouw eigen gezondheid, maar ook die van je klanten, veilig te kunnen werken.

KOM OP TIJD & ALLEEN

Kom op tijd naar je afspraak en vooral: kom alleen. Laat partner, kinderen, vrienden en ook huisdieren thuis.
We laten in het salon zo weinig mogelijk mensen binnen op hetzelfde moment, en nooit meer dan 2 mensen tegelijk naast de styliste (m.a.w. de vorige en de nieuwe klant).

HOU AFSTAND

In het geval dat het salon meerdere service tafels heeft en meerdere stylistes: zorgen we ervoor dat de social distancing van anderhalve meter steeds gerespecteerd kan worden, door ofwel de tafels ver genoeg uit elkaar te plaatsen, ofwel minder afspraken tegelijkertijd in te boeken. 

MONDMASKER VERPLICHT

Wanneer je toekomt, draag je reeds een eigen mondmasker of neem je het mondmasker dat in je salon aangeboden wordt. Draag je mondmasker voor de volledige duur van de afspraak. De styliste draagt ook steeds een mondmasker.

GEEN GSM OP TAFEL

Hang vervolgens zelf je jas en handtas aan je stoel bij de nageltafel, en laat je gsm in je handtas gedurende de volledige behandeling.

WAS JE HANDEN

De styliste zal jou vervolgens uitnodigen om je handen te wassen aan de wastafel met de Gentle Hand Soap, een professionele antibacteriële zeep die de handen niet uitdroogt. Droog ze vervolgens met papieren tissues. Indien er geen stromend water aanwezig is in het salon, ontsmet dan je handen met de ontsmettende spray. Neem vervolgens plaats aan de nageltafel achter het beschermende preventiescherm (of ‘hoestscherm’).

 

OOK JE STYLISTE

Nadien wast ook je styliste de handen met zeep en droogt ze met een papieren tissue. Vervolgens neemt ook zij plaats aan de nageltafel aan de andere kant van het scherm. De styliste doet een nieuw paar handschoenen aan.
 
 

RICHTLIJNEN OMTRENT DE NAGELBEHANDELING 


Je zal tijdens je nagelbehandeling rekening moeten houden met enkele richtlijnen om gedurende de hele duurtijd van je behadeling op een zo veilig mogelijke manier te kunnen werken. 

EXTRA ONTSMETTEN

Bied je handen aan onder het preventiescherm op het handkussen. De styliste zal jou handen en nagels op dit moment nogmaals ontsmetten (en ontvetten) met ProSeptic, om zo echt de kans op besmetting tot een absoluut minimum te herleiden. Raak hierna je gezicht niet meer aan, en dit voor de volledige tijd van de behandeling.

STOFVRIJ WERKEN

Nu kan je behandeling starten: de styliste zal tijdens de behandeling en het vijlen zoveel mogelijk werken met afzuigen, en het stof telkens meteen verwijderen.

EXTRA VERZORGING

Je behandeling eindigt met een verzorgende professionele handcrème en nagelriemolie, omdat je handen en nagels in deze periode extra verzorging nodig hebben.

OOK VOOR THUIS

Je nagels en handen beschermen stopt niet in het salon. Je kan in je salon ook een beschermend handverzorgingskitje aankopen voor thuis!

CONTACTLOOS BETALEN

Na afloop van je behandeling graag contactloos betalen aan de kassa of de nageltafel, met de bankkaart en of betaalapp. Op dit moment kan je ook een volgende afspraak maken.

VOLGENDE KLANT

Neem zelf je jas en handtas, de styliste zal voor jou de deur openen. Na je afspraak zal de styliste alle gebruikte tools, als ook de lampen, tafel, stoel, etc. ontsmetten en reinigen in afwachting van de volgende klant.

 

 

WAT MOET EEN STYLISTE DOEN NA ELKE KLANT?


Na elke behandeling zal de styliste volgende zaken reinigen en desinfecteren met Clinilotion en een paper tissue:

 • freestoestel
 • alle smart lights
 • alle andere gebruikte tools: vijlen, brushes, bitjes, ..
 • tafel zowel aan zijde styliste als zijde klant
 • handkussen
 • stoel klant
 • preventiescherm langs beide zijden
 • deurklink en andere oppervlakten waar klant mee in aanraking is gekomen tijdens bezoek (toilet, … )

In afwachting van de volgende klant zal de styliste steeds een verse paper towel op de nageltafel leggen, als ook een nieuw mondmasker voor de volgende klant klaarleggen. In het salon worden geen stoffen handdoeken gebruikt, enkel papieren. Tussen afspraken door wordt het salon zoveel mogelijk verlucht.

 

SALON SAFETY WEBINAR & GUIDELINES


 

Welke richtlijnen moet je volgen? We hebben alle info gebundeld in een webinar. Je kan deze via onderstaande link herbekijken. Of download de richtlijnen in een overzichtelijke PDF. Deze kan je dan ook met je klanten delen zodat zij ook goed op de hoogte zijn.