ProNails Belgium

Tech Talk Hygiene

TECH TALKS - HYGIENE

TECH TALKS - HYGIËNE

WAAROM ZOU JE MET HYGIËNE IN JE SALON BEZIG MOETEN ZIJN?


Je salon in topconditie houden en zorgen voor een vlekkeloze hygiëne is cruciaal voor jou als professional. Niet alleen omdat het goed is voor je eigen gezondheid, maar je zorgt er ook voor dat jouw klanten zo schoon en veilig mogelijk worden bediend.

Een schoon, net en hygiënisch salon is niet alleen belangrijk om een goede (eerste) indruk te maken, maar het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen: gezonde en tevreden klanten.

Lees al deze tips aandachtig door en zorg voor de perfecte hygiëne in jouw salon.
 

VOLG DEZE BASISPRINCIPES voor een goede hygiËne


 

Persoonlijke hygiëne

Hygiëne van jouw klanten

Hygiëne van jouw salon

BEGIN MET JE PERSOONLIJKE HygiËne


Het gaat niet alleen om het hebben van een schoon en opgeruimd salon. Als beauty professional moet je goed voor jezelf zorgen. Wat je ook doet, je moet altijd rekening houden met je eigen persoonlijke hygiëne.

 • Draag handschoenen om je handen te beschermen en mogelijke contact met bacteriën of schimmels te vermijden.
 • Overweeg het elimineren van stof: gebruik een elektrische vijl met geïntegreerde afzuiging of gebruik een stofmasker om je longen te beschermen.
 • Ontsmet zowel je eigen handen als die van jouw klant

Want gezond blijven is cruciaal voor jezelf en je bedrijf.

 

NIEUW NITRIL COLLAGEEN HANDSCHOENEN

 

 • Beschermt je handen tijdens het werk. Hygiënisch en veilig.
 • Flexibel, anti-allergisch en duurzaam materiaal
 • Extra grip aan de vingertoppen
 • Voor iedere huidtype (ook voor de gevoelige of droge huid)
 • Hydrateert en verzorgt de huid en de nagelriemen voortdurend en verlicht irritaties.
 • Extra huidbeschermende binnencoating met collageen en allantoïne
 • Poedervrij
 • Eenmalig gebruik 
 • Beschermt de handen tegen gebruikte chemicaliën of bacteriën. (voldoet aan de Europese norm: EN374, de handschoenen bieden een niveau 2 bescherming. Chemicaliën of bacteriën kunnen niet door de handschoen tot op de huid doordringen).

Beschikbaar in Small, Medium en Large.

DENK AAN DE HYGIËNE VAN JOUW KLANTEN


STAP 1: als het mogelijk is, laat je klanten altijd hun handen wassen voordat ze aan je tafel gaan zitten. Gebruik de ProNails Gentle Hand Soap voor een gehydrateerd en schoon resultaat. De zeep is anti-bacterieel, pH-neutraal en hydrateert de huid dankzij het ingrediënt melkzuur. Een perfecte combinatie.

STAP 2: desinfecteer hun handen en nagels met Pro Septic. Dit garandeert een schoon resultaat en zorgt ervoor dat bacteriën worden geëlimineerd.

STAP 3: onderzoek de handen van je klanten. Merk je iets onregelmatigs op? Bijvoorbeeld: gel die gelift is en ervoor zorgt dat vuil en vocht zich onder de gel kunnen ophopen, waardoor schimmelgroei is ontstaan. Als je dit merkt, adviseer jouw klant dan onze Hand Care Nail Fungus Protector om het probleem op te lossen. Informeer hen over het gebruik en zorg ervoor dat ze zich eraan houden, want dit is niet iets dat binnen een paar dagen is opgelost.

Voor de voeten moet je stap 2 en 3 toepassen. Voor een perfecte hygiëne van de voeten, gebruik de A'Septic spray. De menthol in de spray zal ook een eventueel onaangename geur kunnen maskeren. Als je merkt dat een nagel besmet is met schimmels, adviseer dan de Foot Care Nail Fungus Protector.

HOU JE salon EN tools hygiënisch


Een goede algemene hygiëne van je salon behouden, vereist een goede dagelijkse schoonmaakroutine voor al je tools en machines.

Wat zijn de stappen die je niet wilt overslaan?

 • Je vijlen reinigen
  Verwijder stof met een borstel (Nail Brush) en maak de vijl ruimschoots nat met Clinilotion Spray. Veeg de vijl af met een nieuw droog doekje. Idealiter bied je al je klanten hun gepersonaliseerde set aan.
  LET OP: als je tijdens het vijlen merkt dat jouw klant een schimmel heeft op de nagel, gooi dan de vijl weg.
 • Je (metalen) tools reinigen
  Verwijder stof met een borstel (Nail Brush)en maak je tools ruimschoots nat met Clinilotion Spray. Veeg je tools af met een nieuw droog doekje. 
 • Je bits reinigen
  Verwijder eerst het stof van de bits met een borstel (Nail Brush).
  Giet Clinilotion in een Glass Dappen Dish en dompel de koppen van de stukjes gedurende 10 minuten onder.
  LET OP: Sanders zijn voor eenmalig gebruik.
 • Je lamp reinigen
  Ook jouw Smart Light moet gereinigd worden. Dit doe je met Clinilotion. Zorg ervoor dat je aandachtig de handleiding leest voor je je lamp de eerste keer wilt reinigen. 
 • Je elektrische nagelmachine
  Reinig je handstuk dagelijks met de speciale reinigingsborstel om stof te verwijderen en verstopping te voorkomen, vervang de stofzak zoals aangegeven door de machine en zorg ervoor dat je de instructies in de handleiding voor het jaarlijkse onderhoud van jouw nagelmachine volgt. 
 • Je tafel reinigen
  Tussen elke klant moet je jouw tafel afvegen en desinfecteren met Clinilotion. Plaats een nieuwe Table Protection Towel voor elke klant. Zorg er ook voor dat jouw tafel opgeruimd is laat alle spullen achterwege die niet meteen nodig zijn op je tafel.
   

WANNEER GEBRUIK JE Clinilotion? WANNEER GERBUIK JE Pro Septic?


Wat is het verschil tussen Clinilotion en Pro Septic? En waarom heb je beide producten nodig in je salon?

 

CLINILOTION:

 • Perfect ontsmettingsmiddel voor je tools
 • Niet geschikt voor nagels (zal lossingen veroorzaken) 
 • Bevat 70% alcohol
 • Hoe gebruiken?

  • Plaats je tools op een droog en schoon doek en spuit er voldoende Clinilotion Spray op, zodat ze volledig nat zijn en draai je tools om en doe hetzelfde met de andere kant. 
  • Veeg de tools vervolgens af met een schoon en droog doek. 

PRO SEPTIC:

 • Verwijdert vocht uit de nagel, voor een betere hechting van de gel.
 • Perfect ontsmettingsmiddel voor handen en nagels
 • Bevat 90% alcohol
 • Hoe gebruiken?

  • Voor de desinfectie van je eigen handen: spray 1x Pro Septic per hand en laat het drogen.
  • Handendesinfectie van de klant: 1x Pro Septic spuiten per nagel en droog daarna met een droge en schone tissue voor eenmalig gebruik.

ELiMINEER STOF, VERBETER DE hygiËne!


 

Het elimineren van stof in jouw salon zal sterk bijdragen aan een betere hygiëne.

 

Stof geeft een rommelige indruk aan jouw salon. Helaas maakt stof wel deel uit van je job. En jij brengt veel tijd door, tussen de navullingen door, met het opruimen en ontstoffen van je werktafel.

Stof gaat niet alleen over deeltjes die op je tafel liggen, stof is over het algemeen niet goed voor jouw gezondheid. De kleine deeltjes vullen de ruimte en je ademt het uiteindelijk in. Dat is niet goed voor je longen. En vergeet niet dat je eerst voor je eigen persoonlijke hygiëne en gezondheid moet zorgen.

De beste manier om het stof in je salon te verminderen is te investeren in een elektrische nagelmachine die een slim handstuk heeft dat je zal helpen het stof te verminderen. De ProNails VP700 heeft een afzuigelement in het handstuk. Voor jouw als nagelprofessional die dagelijks oude gel wegvijlt tijdens het navullen, is dit een cruciale stap in het verbeteren van je eigen persoonlijke hygiëne.

 

Er zijn meer redenen om elektrisch te vijlen.

>> Ontdek 5 redenen om over te schakelen.

 


 

 

ANDERE TECH TALKS?

ANDERE TECH TALKS?

 

Wil je meer Tech Talks lezen? Ontdek de andere topics.

ProNails Purifiers

Hou je salon hygiënisch en desinfecteer de handen van jouw klanten met de beste reinigers voor professionals. Shop Clinilotion en Pro Septic.

Elimineer stof in je salon

Schakel over op elektrisch vijlen met de VP700 en verminder het stof in jouw salon. Geweldig voor jouw gezondheid en enorm tijdbesparend.