SALONS IN DE KIJKER

Jullie, nagelstylisten en gedreven ondernemers, vormen mee de kern van ProNails. Voor jullie blijven we ons merk ontwikkelen. Door jullie keren salonklanten met een gelukzalig gevoel huiswaarts. Hier lees je 2 succesverhalen, van vrouwen die de afgelopen jaren sterk in hun beauty business zijn gegroeid. #strongwomen

If you look at her Instagram feed, you will see a confident woman who radiates passion and pride for her profession. Beautician Céline (30) stays close to her customers with inspiring quotes and a lot of love for the brands she works with.

ProNails is the partner she strongly prefers for all her nail treatments, manicures, pedicures and training. Who is this strong West Flemish personality behind Beauty Studio Celine Vanheste from Ypres? We invited her to our head office in Belgium. Be inspired by her unique story.

Waarom ben jij schoonheidsspecialiste geworden?

Omdat het me voldoening geeft als ik voor anderen kan zorgen. Mijn zorgende karakter weerspiegelt zich in deze job! Vanuit mijn persoonlijke, medische verleden weet ik hoe belangrijk het is om je goed in je vel te voelen. Toen ik amper 3 was, heb ik een hersentumor moeten laten verwijderen. Daar voel ik nog steeds de gevolgen van in mijn dagelijkse communicatie, maar dat heeft me nooit tegengehouden. Ik heb zeker met mezelf in de knoop gelegen. Maar er goed uitzien en je nagels kunnen laten verzorgen, ‘dat geeft courage’, een boost aan je zelfvertrouwen. En daar doe ik het voor!

Heb je voor een bepaalde reden voor ProNails gekozen?

Zeker! Al van toen ik 16 was, wist ik dat ik met ProNails wou werken. Via Schoonheidsinstituut Hilde Declerck in Torhout kreeg ik destijds de microbe te pakken. Nu, een 10-tal jaar later, ben ik daar nog steeds van overtuigd. Niet enkel de kwaliteit van de producten geeft die doorslag, maar ook de service en opleidingsmogelijkheden, zowel digitaal als op locatie. Ik krijg persoonlijk advies wanneer ik met vragen zit én de webshop is zo gemakkelijk, ik vind perfect wat ik zoek. Ik hecht super veel belang aan kennis en motivatie die gedeeld wordt. En dat doet ProNails naar mijn mening erg goed. Ik ben ook meer voor een totaalconcept te vinden, zodat ik bij 1 merk voor zowel hand, foot en nail care terecht kan. En dat heeft ProNails allemaal.

Waarom verkoop jij producten in je salon?

En toen was er Corona ... Een complete lockdown, maar ProNails bleef me motiveren. Geen enkele Motivational Monday Webinar heb ik gemist. Ik pikte de tips op, zag er het nut van in, zoals het durven verkopen van producten. Waarom ook niet? Ik kwam meer en meer uit mijn comfortzone en zette in op social media. Ik boostte de verkoop in mijn salon, zonder ooit pushy te zijn. Nu heb ik zelfs plezier in het maken van social content! Ik vertrek altijd vanuit de oplossing voor mijn klant. Heeft een klant snel last van schimmelnagels? No way dat ik ze naar de apotheek stuur. Ik maak duidelijk dat ook ik de gepaste pedicure producten heb. Na elke behandeling promoot ik dan ook Foot, Hand of Nail Care, zodat mijn klanten thuis nog wat langer kunnen nagenieten. Ze voelen echt het verschil en ik ook, bij de volgende behandeling!

Wat vinden jij en jouw klanten van de nieuwe BFLEX Gels?

Ik vond vooral mijn weg van Sopolish naar BFLEX voor pedicures. Het is zeker leuk om iets nieuws te kunnen aanbieden! Ik heb zelf ook BFLEX op mijn nagels en merk dat deze gel heel lang mooi blijft, ondanks ik veel in aanraking kom met poetsproducten. De E-learning ga ik zeker ook nog volgen, zodat ik mijn Natural Nail Treatments nog beter kan maken.

Heb je een favoriet ProNails product?

Ik heb er meerdere! De Nail Hardener, omwille van de zeer sterke werking. Ook de Callus Off in combinatie met de Magic Foot File en Softening Balm zijn toppers! Ik gebruik niet graag scherpe, gevaarlijke mesjes op eelt.

Daarnaast krijg ik veel positieve reacties op de heerlijke White Ginger Hand Cleansing Gels. Die staan in een mooie display in mijn salon en verkopen zo vlotjes.

Welke goede raad wil jij nog geven aan elke beginnende nagelstyliste?

Investeer in een goede opleiding en blijf bijscholen! Mijn nagellooks zijn veel mooier, verfijnder en professioneler geworden. Door alle trainingen die ik al volgde bij ProNails, heb ik mijn skills enorm kunnen verbeteren.

Op de homepage van Treasury Antwerp staat te lezen: Omdat je het verdient ... Neem tijd voor jezelf! Een beauty behandeling geven en daardoor je klanten beter in hun vel doen voelen, daar draait het om, toch? Zaakvoerster Vicky (44) en dochter Jessica (21) runnen samen een succesvol ProNails Premium Salon in hartje Antwerpen. Elk met hun eigen expertise (nagels, haar, wenkbrauwen, wimpers). Vicky mag zich daarnaast sinds april de tweede eredame van Miss Wellness Beauty noemen, waarbij ze vol trots de beauty sector vertegenwoordigt.

Waarom kies je voor het merk ProNails?

Voor ik in 2019 de zaak overnam, werd er met verschillende merken gewerkt, verschrikkelijk vond ik dat! Ik wilde verder met 1 merk, mijn favoriet: ProNails. Omdat het een topmerk is met producten van uitstekende kwaliteit, klassevol is én vooral ook Belgisch is.

Verkoop je ook producten en waarom?

We hebben een eigen webshop en sinds de lockdown kreeg die een boost. Onze online winkel zien we als een verlengde van onze services. Manicures met LongWear nagellak bieden we bijvoorbeeld niet meer aan als salonbehandeling. Maar vermits de vraag hiernaar groot bleef, verkopen we de lakjes nu via onze webshop. Ook de pedicure producten voor thuis zijn heel populair!

Je bent aanwezig op het boekingsplatform Treatwell, is dit een meerwaarde?

Daar ben ik nog maar onlangs opnieuw mee gestart, vooral om onze kapperszaak te promoten. Omdat we er ook gelnagels, manicures & pedicures vermelden, merk ik dat er vooral daarvoor nieuwe boekingen binnenstromen. Dat is mooi meegenomen! Om no shows te vermijden, vraag ik wel altijd vooraf een voorschot. Mijn klanten begrijpen dit, ze zijn gewend om dit te doen. Op die manier hebben wij als salon meer zekerheid.

Waarom zijn zowel jij als jouw klanten zo tevreden over de BFLEX Gels?

Omdat ze zo flexibel en vegan zijn en geen schadelijke bestanddelen bevatten. Ik let voor al mijn producten altijd goed op het ecologische aspect. De BFLEX Gels stel ik ook altijd voor aan nagelbijters!

Welke tip zou jij aan een beginnende styliste willen meegeven?

Geef nooit op! Blijf volhouden, ook als het nog niet goed lukt. Blijf oefenen, want doorbijten is de boodschap. Je zou er anders spijt van krijgen, mocht je opgeven. Onze job is zo mooi! Het sociale contact, de creaties die je kan maken. Schoonheidsspecialiste zijn, is voor mij echt een droomjob!