ProNails Belgium

Terug naar het overzicht
How do you choose the perfect lamp?

Hoe kies je de juiste lamp voor je salon?

Op 03 12 2018 in


We vuurden 3 belangrijke vragen af op Marina Van Der Donck, trainster in de ProNails Academy. Zij heeft al jaren ervaring in het opleiden van toekomstige nagelstylistes en weet perfect waarop je moet letten als je een lamp moet kiezen. Lees haar waardevolle tips.

 

Wat is het ideale moment om van lamp te veranderen?

Een lamp voor een styliste is erg belangrijk. Het bepaalt samen met jouw producten de werk-efficiëntie en eindresultaat. Elke lamp heeft zijn specifieke kenmerken dus je moet je lamp echt ontdekken en weten waar je op moet letten in je dagelijkse werk. Het is ook belangrijk dat de lamp voldoet aan enkele eisen zoals: snelheid, efficiëntie en veiligheid. Door de vele innovaties op de markt worden de bouwgels, kleurengels en gelpolish producten waarmee we als nagelstyliste vandaag werken performanter en harden ze steeds sneller uit.

De lamp die je gebruikt moet hierin mee kunnen evolueren. En als je merkt dat er een betere optie op de markt is dat jouw werk versnelt en waardoor je beter presteert, dan is het tijd om de oude lamp te vervangen. Ook voor opleidingen vind ik dat belangrijk. Mijn studenten moeten altijd met de nieuwste innovaties mee zijn, daarom gebruiken wij in de leslokalen uitsluitend de nieuwste Smart Light.

 

Waar hecht jij belang aan bij de aankoop van een nieuwe lamp?

Het allerbelangrijkste aan de lamp is dat deze afgestemd is op de producten die ik gebruik. Mijn lamp moet ook betrouwbaar zijn en me helpen om sneller en probleemloos te werken. Als nagelstyliste moet je kunnen vertrouwen op je lamp. Je wilt geen klanten die terugkomen met lossingen, breuken of erger nog een allergie door slechte uitharding. De gebruikte leds en hun positie in de lamp zijn cruciaal voor een correcte uitharding. Daarnaast kies ik altijd voor snelheid en efficiëntie. Bijvoorbeeld het uitharden van 5 vingers tegelijk: het lijkt geen grote winst, maar tel maar eens al die minuten op aan het einde van de dag of de week. Nagelstylistes winnen er behoorlijk wat tijd mee.

Voor mij is hygiëne ook zeer belangrijk. In het salon en in mijn leslokaal. Ga op zoek naar een lamp die je vlot kan onderhouden. Een “propere” lamp geeft een nette indruk aan het salon. En misschien niet onbelangrijk, een lamp moet veilig zijn. Een eenvoudige aan/uit knop die me geruststelt dat de lamp echt uitgeschakeld is als ik ’s avonds mijn leslokaal sluit.

 

Waarom kiezen voor de Smart Light?

De Smart Light bevat alle aspecten die ik belangrijk vind aan een lamp. Deze lamp geeft me volle flexibiliteit en stelt me keer op keer gerust dat het resultaat perfect zal zijn. Met de Smart Light kan ik ook sneller werken: alle gels harden uit in 30 sec en ik kan 5 vingers tegelijk uitharden. Ik vind de lamp ook praktisch: een handige aan/uit knop en eenvoudig te onderhouden. Pedicures kunnen letterlijk vlekkeloos verlopen met de pedicure-inzet die de lamp een beetje verhoogt.

Met de Smart Light krijg jij volledige controle over jouw werk. Heb je klanten met gevoelige nagels? Kies de vertraagde start “Soft Start” en laat de nagels rustig uitharden om het hittegevoel te minimaliseren. En tenslotte dit is een mooie lamp waarmee je kan pronken op je salontafel. Een echte must voor iedere styliste die graag de touwtjes in handen heeft en streeft naar het perfecte resultaat.

 

Voor meer informatie over de Smart light klik hierTerug naar het overzicht