ProNails Belgium

Terug naar het overzicht
basecoat

Hoe nagels lakken? Begin met een basecoat!

Op 18 12 2014 in

 

Je nagels lakken is méér dan alleen maar nagellak aanbrengen. Het is een secuur werkje met verschillende stappen die je in de juiste volgorde moet uitvoeren. Om je nagels mooi te lakken, moet je altijd beginnen met het aanbrengen van een basecoat. Bovendien is het belangrijk om de basecoat te kiezen die het best past bij jouw nageltype. Hier vind je alvast een stap-voor-stap handleiding om je nagels mooi te lakken én om de perfecte basecoat te vinden.

 

Het belang van een goede basecoat


Je vergeet het vaak wanneer je zelf thuis je nagels lakt, maar een basecoat is een onmisbaar onderdeel van het proces. De basecoat wordt eerst aangebracht op de nagel, daarna komt pas de nagellak. Deze doorzichtige laag zorgt ervoor dat de nagelplaat nooit kan verkleuren. Wanneer je de nagellak verwijdert, heb je dankzij een basecoat dus weer mooie nagels in hun natuurlijke kleur. Verder kan een basecoat ook een heleboel extra functies hebben, zoals het versterken of egaliseren van de nagels. Tot slot zorgt dit product ook voor een betere hechting van de nagellak.

 

Nagels lakken stap-voor-stap


Wil je je nagels lakken? Volg dan onderstaande stappen en vergeet zeker je basecoat niet!

  1. Reinig elke nagel zeer grondig met de Pronails Non-Acetone Polish Remover, zodat je begint met een perfect schone nagel zonder restjes van oude nagellak.
  2. Breng om te beginnen een basecoat aan op de nagel en laat drogen.
  3. Breng één of twee lagen Pronails Nail Polish aan in een kleur die jij mooi vindt. De laatste tijd zijn pasteltinten erg trendy.
  4. De volgende stap is het aanbrengen van een top coat. Deze toplaag laat je nagels mooi glanzen of maakt ze juist mat als jij dat wil. Bovendien blijft je nagellak langer mooi!
  5. Heb je tijdens het nagels lakken een klein foutje gemaakt? Dan kan je dit nu nog corrigeren. Gebruik hiervoor de Pronails Jojoba Polish Corrector. Dit product voedt bovendien de huid.
  6. Om het helemaal af te maken breng je een druppeltje Pronails Drop & Dry aan op de rand tussen de nagelriem en de nagellak. Dit product verspreidt zich gelijkmatig over de nagellak en zorgt ervoor dat die snel droogt. Bovendien voedt het de nagelriemen.

 

Welke basecoat is het beste voor mij?


Een basecoat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt. Maar dat is niet alles. De juiste basecoat kan immers ook bepaalde problemen met je nagels verhelpen. Het is dus belangrijk om de juiste basecoat te kiezen. Dit zijn de beste:

  • Dunne, broze en gescheurde nagels zijn een veelvoorkomend probleem. De basecoat Pronails Active Hardener versterkt je nagels, zodat je hier geen last meer van hebt.
  • Pronails Even Nails maakt oneffenheden en ribbels in het nageloppervlak glad. Zo ogen je gelakte nagels in het vervolg nog mooier en egaler!
  • Voor een betere hechting van elke nagellak gebruik je Pronails Polish Grip

 

 

 Terug naar het overzicht