ProNails Belgium

Terug naar het overzicht
Mooie nagels voor nagelbijters

Mooie nagels voor nagelbijters: zo pak je het aan

Op 31 07 2014 in

 

Nagels tot ver in het nagelbed afgekloven, verdikte vingertoppen en alles behalve mooie handen… Ben jij het nagelbijten beu en wil je van deze lelijke verslaving af? Dan staan wij je graag met raad en daad bij, want ook de nagels van nagelbijters kan je omtoveren tot kleine kunstwerkjes! Hoe je terug mooie nagels krijgt, vertellen we je hier.

 

Stoppen met nagelbijten


 

Nagelbijten is een vervelende gewoonte – ja, zelfs een verslaving. Na jarenlang nagelbijten is de kans groot dat er enkel nog stompjes overblijven. Je nagels zijn beschadigd en krijgen niet de kans om te herstellen en te groeien. Om van dit lelijke geknabbel en gepruts af te geraken, heb je doorzettingsvermogen nodig of een goede nagelstyliste.

 

 

Stoppen met nagelbijten dankzij kunstnagels


 

Door te kiezen voor kunstnagels, gel of acryl, zien je nagels er verzorgd uit en speel je je verslaving kwijt. Een perfecte gel hiervoor is de unicum roza en unicum mask. De kunstnagels camoufleren jouw nagelbijtprobleem, terwijl ze je ook ontmoedigen om te bijten. Kunstnagels zijn namelijk hard en taai, en dat maakt het bijten onaantrekkelijk. Dat wil niet zeggen dat je plotsklaps van het nagelbijten verlost bent. Om nagelbijters effectief van hun verslaving af te helpen, is ondersteuning en regelmatige controle belangrijk.

 

 

Kunstnagels van de nagelbijter controleren


 

In het begin wordt een wekelijkse controle aangeraden. De tip van de kunstnagel zit namelijk maar op een klein gedeelte van de natuurlijke nagel vast. Hierdoor kan deze gemakkelijker loskomen. Bovendien is elk velletje of hoekje een reden om, bewust of onbewust, te friemelen en te prutsen aan je nagels. De nagelstyliste controleert dus op losse stukjes of velletjes en verwijdert of corrigeert deze.

 

Vaarwel nagelbijten, hallo mooie nagels!


 

De kunstnagels verbergen niet alleen het probleem, ze zorgen er ook voor dat je nagels kunnen herstellen. Zodra je nagelbijtverslaving van de baan is, laat je de kunstnagels verwijderen door de nagelstyliste. Het resultaat? Herstelde, mooie nagels zonder infecties.

Liever geen kunstnagels? Probeer dan je verslaving kwijt te spelen met Bitter To Bite. Dat is een bittersmakende transparante (roze in de fles, kleurloos op de nagel) nagellak die komaf maakt met je vervelende gewoonte.

 

stoppen met nagelbijten

 

Als man stoppen met nagelbijten


 

Het klinkt misschien vrouwelijk en ijdel, maar het is ook mogelijk om kunstnagels te plaatsen bij mannen. Er wordt in dat geval met gel of acryl een waarheidsgetrouwe nagel nagebootst die je échte exemplaar de kans geeft om te herstellen. Vind je dat toch maar niks? Dan kan je er ook voor kiezen om je nagels te verzorgen met Men Don’t Bite. Dit is een bittersmakende, transparante nagellak (transparant in de fles, onzichtbaar op de nagel) die het nagelbijten ontmoedigt. Bovendien zorgt de nagellak voor gezond groeiende nagels en maakt hij een einde aan nagelbijten.

 

stoppen met nagelbijten

 

 Terug naar het overzicht