ProNails Belgium

Terug naar het overzicht

Zijn jouw voetjes klaar voor de zomer?

Op 26 05 2016 in

 

De zomer staat voor de deur! Belangrijk dus om je pedicures eens in de verf te zetten! Je klanten willen in de zomer zonder twijfel graag hun mooiste sandaaltjes uit de kast halen. Maar daar horen ook frisse, verzorgde voeten bij. En daar ben jij expert in.

 

Enkele veel voorkomende voetproblemen


Wist je dat 85% van de bevolking te kampen heeft met voetproblemen? Da’s niet min! Onze voeten krijgen het dan ook zwaar te verduren. Velen van ons staan de hele dag recht. Een foute houding, geen al te makkelijke schoenen, en de miserie begint…

  • Basisproblemen zijn te droge voeten of juist te zweterige voeten. Onze voeten hebben maar liefst 4 keer meer zweetklieren dan de rest van het lichaam! Verder zijn er op de voeten ook geen klieren meer die talg produceren. Het vocht juist balanceren is al een heel belangrijke stap!
     
  • Een te droge huid kan aanleiding geven tot verhardingen. Eelt is dan ook een veel voorkomend probleem. Eelt kan worden weg gevijld, maar het kan hardnekkig zijn! Gerelateerd zijn gekloven hielen en eksterogen. Een pijnlijke zaak!
     
  • Daarnaast komen ook voetschimmels en nagelschimmels voor. Het lijkt in eerste instantie misschien minder erg, maar niets is minder waar! Een nagelschimmel kan leiden tot een loslatende teennagel! Echt geen zicht in je zomerschoenen!

 

Laat ons op die laatste eventjes focussen…

 

Red je klanten met nagelschimmels!


Waarom focussen op de nagelschimmels? Wel, alle andere problemen zijn te verhelpen met een regelmatige verzorging. Zeer belangrijk is om vocht in te blijven brengen en uiteraard in het begin verhardingen te verwijderen. Dat pak je zo aan met Callus Off, Foot Soak en Massage Balm.

Nagelschimmels hebben een specifiekere behandeling nodig die ook thuis nog moet worden verdergezet door je klant! Om gespleten en/of verkleurde nagels tegen te gaan, is het belangrijk dat je hen na een goede verzorging aanraadt om thuis Nail Protection Tincture verder te gebruiken.

 

De werking van de Nail Protection Tincture is drieledig:

  • Hij pakt verkleurde en loslatende teennagels aan zodat ze er weer fris uitzien.
  • Hij geneest de schimmel dankzij het actieve ingrediënt clotrimazole (1%) zodat je klanten weer hygiënisch op pad kunnen.
  • Hij herstelt de glans van de nagel dankzij avocado olie en panthenol (vitamine B5).

 

Een must-have in de badkamerkast van je klanten!

 

Een opfrisser nodig over hoe je het Foot Care gamma gebruikt? We hebben alles even samengevat in dit handige filmpje! Terug naar het overzicht