ProNails Belgium

Terug naar het overzicht
Hoe de perfect gelnagels plaatsen

Perfect gelnagels plaatsen

Op 29 01 2015 in

 

Om een set gelnagels te plaatsen die perfect gevormd en lang houdbaar is, is het gebruik van een degelijke basis- en bouwgel een absolute noodzaak. Beide soorten gels hebben elk hun specifieke eigenschappen die hen meer geschikt voor het ene dan wel voor het andere maakt. Maar wat is wat?

 

Gelnagels plaatsen met een basisgel


Een basisgel dient zoals de naam het zegt als basis voor de gelnagel. Met een basisgel leg je de eerste hechting voor de daarop volgende gellagen. Je kan ook oneffenheden wegwerken in de natuurlijke nagel, of hem zelfs verlengen met gebruik van sjablonen. Meestal is de basisgel iets  lopender van structuur, en vaak zit er ook zijde- of glasvezel in verwerkt. We spreken dan van een fiber basisgel, die nog net dat ietsje meer stevigheid geeft.

 

Versteviging en vorm met een bouwgel


Met de bouwgel begin je met het vormen van de gelnagel zelf. Hierbij is de C-curve of bolling heel belangrijk omdat dit de stevigheid van de nagel bepaalt. Een bouwgel heeft niet per definitie dezelfde hechtende eigenschappen als de basisgel, en is meestal ook vaster van structuur. Er zijn echter bouwgels in verschillende structuren, zodat een beginnend nagelstylist kan kiezen voor een vastere structuur, en wie de snelheid na jaren in de vingers heeft kan kiezen voor een minder vaste soort.

 

Correct gelnagels plaatsen


Gelnagels zetten zonder correct gebruik van soorten gels leidt nooit tot een goed resultaat. Kennis van de juiste gels is onontbeerlijk. Het volgen van een professionele opleiding is hierbij een must. Het stappenplan voor het zetten van gelnagels vind je hieronder!

  • Begin met een primer en laat indien nodig uitharden. Volg de aanwijzingen van je product.
  • Breng een basisgel aan van de gewenste hardheid en laat uitharden. Sommige basisgels moet je nog opruwen, maar meestal mag je gewoon verder gaan met de bouwgel.
  • Breng bouwgel aan en laat uitharden. Let op c-curve en bolling!
  • Ga verder met een kleurgel of french manicure zoals je gewend bent, en vergeet niet het geheel te sealen met een topgel voor een schitterende glans!

 

Ben je er klaar voor!

 

 

 

 Terug naar het overzicht