ProNails Belgium

Terug naar het overzicht
French manicure - ontdek onze tips & tricks

De perfecte French manicure: deze nagellook is onmisbaar

 

De French manicure is een echte klassieker die nog steeds erg trendy is. Deze manicure is perfect voor een avondfeest of gewoon voor op kantoor. Toch is een perfecte French manicure uitvoeren niet eenvoudig. Het belangrijkste hierbij is dat je over het juiste materiaal en kwaliteitsvolle producten beschikt, of het nu nagellak of gel is.

 


Wat is een French manicure?

French manicure met nagellak

Bij een klassieke French manicure krijgt de nagel een nude look, terwijl het randje in stralend wit gelakt wordt. Het geeft de nagels een natuurlijke en toch uiterst verzorgde uitstraling. Voor een perfecte French manicure is het natuurlijk belangrijk om de nagels eerst goed te verzorgen en voor te bereiden.

 

French Manicure met nagellak

Wie een stevige hand heeft kan zelf een French manicure aanbrengen met nagellak. Zoals steeds begin je met een basis om de nagelplaat te beschermen. Vervolgens breng je een natuurlijke kleur aan zoals licht roze of een lichte perzikkleur. Als de nagellak droog is, breng je een laagje witte nagellak aan de vrije boord van de nagel aan. Wanneer alles droog is, leg je er nog een beschermende gloss overheen. Als je het geheel wilt verzachten dan kan je de witte boord onder de natuurlijke kleur leggen zodat het geheel wat afgezwakt wordt. Wie een minder stevige hand heeft, begint met het leggen van de witte boord op de natuurlijke nagel. Die kan nadien kan gecorrigeerd worden met een polish corrector pen voor een mooi afgelijnd resultaat. Nadien ga je verder met de nude kleur en de gloss.

 


Glans is alles als het op French Manicure aankomt

Om lang te genieten van je French manicure is het belangrijk om de correcte glans aan te brengen. Bij nagellak wordt hiervoor de UV protect gebruikt die een UV filter bevat en de French manicure beschermt tegen vergeling. De ideale gloss voor French manicure applicaties met gel is de French Gloss Clear, hiermee krijg je een uiterst glanzende en frisse manicure dat nooit vergeelt.

 

 


De juiste nagellak kiezen: zo doe je het

De belangrijkste vraag hierbij is natuurlijk: welke nagellak of gel is het meest geschikt voor een geslaagde French manicure? Het spreekt voor zich dat je witte nagellak of gel nodig hebt, maar uiteraard bestaan die in verschillende subtiele kleurtinten. Ook de structuur is belangrijk: kies je voor een lichte nagellak of een dekkende bouwgel?

 


Nagellak en gel voor een French manicure

De perfecte nagellak of gel voor een French manicure vind je zeker in het aanbod French Manicure.  Zowel voor nagellak als gel kan je kiezen uit verschillende tinten wit: van hard wit tot parelwit en van gebroken wit tot natuurlijk wit. Het is zelfs mogelijk om gels te mengen om zo nog meer French Whites te creëren. Denk eraan dat de juiste kleur wit toch erg bepalend voor de uitstraling van de nagels, ook al het gaat het maar om een klein randje.

De methode waarop de gel wordt aangebracht bij French manicure kan eveneens verschillen. Er zijn vier manieren voor een French manicure met gel die we graag toelichten.

Op zoek naar meer inspiratie voor een creatieve French manicure? Ontdek dan onze 7 tips voor een originele French manicure

 

 

 

 Terug naar het overzicht